Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smaczne i lekkie dania nie zawsze muszą pochłaniać dużo czasu i wymagać wielu składników. Sprytne połączenie produktów, które każdy z nas zazwyczaj ma w lodówce, może przerodzić się w pyszny i pożywny posiłek zarówno dla łasuchów, jak i dla tych, którzy dbają o linię. Niepozorna sałata, kilka plasterków szynki, czerwona papryka i jajko na twardo mogą zyskać wyrazisty charakter w wiosennej sałatce. Jej przygotowanie to bardzo prosta sprawa.
Wiosenna fit sałatka to propozycja, którą polubisz nie tylko za łatwość przygotowania, ale też za jej uniwersalny charakter. Sprawdzi się na co dzień, doskonale uzupełni mięsne dania lub wzbogaci smak pieczeni. Obecność jajka czyni z niej must have na wielkanocnym stole. Dlaczego warto zapamiętać ten prosty przepis? Choćby z oszczędności czasu. Zawsze kiedy brakuje Ci pomysłu na pożywne śniadanie czy lekkostrawną kolację. Sałatka wiosenna okaże się też niezawodna jako porcja warzyw do obiadu. Może być również świetnym sposobem na wykorzystanie wszystkiego tego, co pozostało w lodówce. Być może wiosenna sałatka zainspiruje Cię do stworzenia bardziej rozbudowanej, autorskiej wersji!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i chrzanem, dopraw solą i pieprzem.
Szynkę i paprykę pokrój w paski, jajka ugotowane na twardo pokrój w plasterki lub ćwiartki.
Mieszankę sałat wyłóż do płaskiej salaterki, na niej ułóż jajka, szynkę i paprykę.
Całość polej przygotowanym wcześniej sosem majonezowo-chrzanowym.
Pycha